7 порад для подорожей з палаткою





 1. Перевірте, чи в порядку комплектація намету

Перш ніж вирушити в похід на всіх парах, перевірте, чи всі мотузочки, кілочки і інші комплектуючі вашого намету на місці. А ще краще - зберіть і розберіть намет, щоб переконатися, що у вас є всі необхідні запчастини. Як правило, він складається з внутрішнього легкого намету з водонепроникним дном і москітною сіткою і зовнішнього тенту, який призначений для захисту від дощу і вітру. У комплекті також зазвичай є кілочки, мотузки та каркасні дуги, які допомагають утримати ваш нічліг на місці під час сильного вітру.
Ми також настійно рекомендуємо вам не полінуватися і перевірити всі блискавки вашого намету. У темну пору доби до вас в намет може заповзти різна живність, знайомству з якою ви навряд чи зрадієте.

2. Не забудьте килимок або матрац

«Навіщо потрібен килимок, якщо у намету водонепроникне дно?», - запитаєте ви.
Та тому, що дно, може, і водонепроникне, але точно підігрівом не оснащене. Тому, якщо ви не хочете собі що-небудь відморозити, подбайте про те, щоб взяти з собою каремат або надувний матрац. Якісний і хороший каремат може врятувати вас від вологи та холоду, але спати на ньому все одно буде жостко. (Хоча досвідчені туристи кажуть, що до третьої ночі спина перестає боліти і всі думки зайняті тим, як швидше потрапити в душ).
Надувний матрац в цій ситуації допоможе любителям комфорту в будь-яких умовах, хоча коштує він дорожче і місця серед вашого спорядження займає більше.

3. Перевірте свій спальний мішок

Пов’язане зображенняЯкщо ви думаєте, що раз на дворі літо, то можна обійтися простою ковдрою - ви ніколи ще так не помилялися. На природі, особливо під ранок і особливо біля водойми холод відчувається з великою силою.
Тому радимо вам поставитися до вибору спальника з усією серйозністю. На кожному спальному мішку написана температура, на яку він розрахований. Купуючи спальник гарненько подумайте, в яких умовах і як ви будете його використовувати.


4. Не забудьте захист від комах

Павуки, комарі, жуки і навіть миші - це не те сусідство, якому зазвичай радіє людина. Для того, щоб уникнути проникнення різної живності у палатку, стежте за тим, як закриті двері вашого лігва.
Якщо комахи все ж проникли, ви зможете надиміти спіральками або забризкати їх будь-яким аерозолем проти комах. Але всі ці засоби мають досить неприємний запах і спати в наметі з не хотілося б не тільки комах, але і вам самим.


5. Подбайте про освітлення палатки і території кемпінгу

На жаль, вночі ліс не освітлюється, і щоб не спотикатися об ноги друзів, інші намети і не пробиратися по табору навпомацки, приготуйте економічне, але досить потужне освітлення. Зараз існує величезний вибір кемпінгових ліхтарів, які продаються в будь-якому магазині туристичних товарів. Залишилося тільки вибрати найбільш підходящий і не забути покласти його в рюкзак перед виходом з дому.

6. Прихопіть із собою подушку



І ми зараз говоримо не про вашу улюблену домашню пухову красуню, на якій так приємно коротати довгі зимові ночі. І навіть не про ту маленьку декоративну подушку з дивана, яку любить ваша собака. Маленька і компактна надувна подушка зможе скрасити ваш відпочинок після важкого дня, і ви зможете як слід виспатися. Продаються такі подушки в спортивних магазинах і великих супермаркетах.
В якості альтернативи подушці можна використовувати чохол від спального мішка. У нього можна скласти теплі речі (наприклад, куртку). І вам зручно, і в наметі порядок.





7. Візьміть складаний стілець або каремат для сидіння

Щоб не витрачати час на пошук зручного пенька, не сидіти на ковдрах або того гірше - на сирій землі, беріть з собою складні стільці. Також стане в нагоді каремат-сідушка, яка ременями кріпиться безпосередньо до вашого тіла. Звичайно, стільці і крісла набагато комфортабельніше, але зате такий каремат не загубиться і у вас буде місце для сидіння всюди, куди б ви не пішли, а руки залишаться вільними.


УВАГА!!! БОНУСНА ПОРАДА!!!

Переконайтеся, що ви вмієте ставити намет

Насамперед прочитайте інструкцію. Серйозно. Це поки ще нікому не зашкодило. Адже якщо ви криво поставите намет це не тільки засмутить будь-якого перфекціоніста, але і цілком може серйозно зіпсувати ваші враження від відпочинку. Нерівно поставлена ​​намет може протекти, якщо раптом піде дощ або виявитися недостатньо стійкою, якщо підніметься сильний вітер.
Пам'ятайте, що намет потрібно ставити на рівній поверхні без горбків і ям. В іншому випадку вам буде забезпечена безсонна ніч і зіпсований настрій.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Проект "У диких умовах"

Добуваємо вогонь

Не пийте воду з струмка!